Банкеръ Weekly

Финансов дневник

БНП-ПАРИБА ЩЕ ОБСЛУЖВА ЗАЕМ ЗА БАЛКАНФАРМА

БНП-Париба ще обслужва кредита, който Европейската банка за възстановяване и развитие ще отпусне на Балканфарма. Изборът на посредник не е случаен, тъй като ЕБВР притежава 20% от капитала на БНП-Париба, България.
Заемът от 21.5 млн. евро ще бъде обезпечен с особен залог - активите на петте дружества на Балканфарма холдинг - Балканфарма, Балканфарма секюритиз и трите фармацевтични завода в Дупница, Разград и Троян. Кредитът е с едногодишен гратисен период и трябва да бъде върнат в срок от четири години.
В момента пет адвокатски кантори от Англия, Исландия, Кипър и България изготвят правни анализи на различните проекти на предприятията от холдинга, които трябва да бъдат одобрени от всичките пет борда на директорите. Проектите предвиждат трите фармацевтични дружества да придобият европейските стандарти GMP - за добра производствена практика, да усвоят производството на 13 нови лекарствени средства, да подобрят екологичните параметри на производството си (най-вече заводът в Разград), както и енергийната му ефективност.

Facebook logo
Бъдете с нас и във