Банкеръ Daily

Финансов дневник

БНБ пуска възпоменателна монета „Паисий Хилендарски – два златни лева“

От 27 юни Българската народна банка пуска в обращение златна възпоменателна монета на тема „Паисий Хилендарски – два златни лева“. Цената на монетата е 3755 лева, съобщават от БНБ.

Монетата ще се продава в Българската народна банка - на две каси на пл. „Княз Александър I“ № 1 и четири каси в Касов център на БНБ на ул. „Михаил Тенев“ № 10, както и в офиси и клонове на "Банка ДСК" АД, "Първа инвестиционна банка" АД, "Райфайзенбанк (България)" EАД, "Тексим Банк" АД и "Централна кооперативна банка" АД.

В периода от 27 до 29 юни, включително, всеки клиент (индивидуален инвеститор или фирма) ще може да закупи от Българската народна банка по една монета, след което възпоменателната монета „Паисий Хилендарски – два златни лева“ ще се продава без ограничения. Лицата, които закупуват възпоменателни монети, следва да са пълнолетни, т.е. да имат навършени 18 години. В този период един индивидуален инвеститор може да закупи по една възпоменателна монета независимо дали я закупува от свое име и за своя сметка или от името и за сметка на друго лице, съгласно представено нотариално заверено изрично пълномощно за закупуването на конкретна възпоменателна монета.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във