Банкеръ Daily

Финансов дневник

БНБ пуска сребърна възпоменателна монета „150 години Българска академия на науките“

Снимка: Българска народна банка

От 16 септември 2019 г. Българската народна банка пуска в обращение сребърна възпоменателна монета „150 години Българска академия на науките“, съобщават от пресцентъра на трезора.

Цената на монетата е 78 лева. Върху лицето на монетата е изобразена емблемата на Българската народна банка с годината „1879“ върху лентата; околовръст – надпис „БЪЛГАРСКА НАРОДНА БАНКА“; номиналната стойност „10 ЛЕВА“ и годината на емисията „2019“. Върху гърба на монетата е изобразена централната сграда на Българската академия на науките; околовръст надписи на два реда: горе „БЪЛГАРСКА АКАДЕМИЯ НА НАУКИТЕ“, долу „150 ГОДИНИ“.

Монетата ще се продава в Българската народна банка – на две каси на пл. „Княз Александър I“ № 1 и на четири каси в Касов център на БНБ на ул. „Михаил Тенев“ № 10, както и в офиси и клонове на Банка ДСК ЕАД, Първа инвестиционна банка АД, Райфайзенбанк (България) EАД и Тексим Банк АД.

В периода от 16 септември до 18 септември 2019 г. включително всеки клиент (физическо или юридическо лице) ще може да закупи от Българската народна банка до 2 броя монети, след което възпоменателната монета „150 години Българска академия на науките“ ще се продава без ограничения.

Facebook logo
Бъдете с нас и във