Банкеръ Weekly

Финансов дневник

БНБ ПРИЗНАВА ЛЕВОН ХАМПАРЦУМЯН ЗА БАНКЕР

До 1 август управление Банков надзор на БНБ ще издаде на Левон Хампарцумян сертификат за член на УС на БУЛБАНК. Надзорният съвет на банката официално обяви в края на юни, че той е назначен за председател на управителния й съвет и ще поеме задълженията си от 1 септември.
Документите на Хампарцумян от средата на юли са в БНБ за получаване на необходимия сертификат. Единственият проблем за издаването му бе, че според Закона за банките подобен лиценз могат да получат само завършилите висше икономическо или юридическо образование. А дипломата на Хампарцумян е от Висшия химико-технологичен институт. Той обаче е завършил квалификационни курсове на Ърнст енд Янг, Прайс Уотърхаус и Купърс енд Лайдбрънт - одиторските компании, в които е работил, и документите за това са приложени към молбата до БНБ за сертификат.
Управление Банков надзор е поискало от Министерството на образованието становище дали тези квалификационни курсове могат да бъдат приравнени към висшето икономическо образование. От образователното ведомство са отговорили утвърдително, така че вече няма формални пречки Левон Хампарцумян да получи сертификата си за банкер от БНБ.

Facebook logo
Бъдете с нас и във