Банкеръ Daily

Финансов дневник

БНБ даде лиценз на "Дайнърс клуб България" за изпълнение на кредитни преводи

Управителният съвет на Българска народна банка допълни лиценза на "Дайнърс клуб България". Дружеството вече може да изпълнява кредитни преводи, включително нареждания за периодични преводи. 

"Дайнърс клуб България" има лиценз и за изпълнение на платежни операции чрез платежни карти или други подобни инструменти, както и за издаване на платежни инструменти и приемане на плащания с платежни инструменти.

“Дайнърс клуб България” АД е регистрирана през ноември 1996 г., като основната й дейност е издаване на международните кредитни карти Diners Club и обработка на плащанията с тях, включително плащанията с Diners Club карти на чужди франчайзи на територията на страната.

Дайнърс клуб България осъществява своята дейност на базата на сключен тристранен договор за франчайз с разширени изключителни пълномощия с Erste Card Club d.d.и Diners Club International Ltd., Чикаго. От май 2005 г. Първа инвестиционна банка е мажоритарен собственик на “Дайнърс клуб България” АД и вече притежава 95% от капитала на дружеството.

Facebook logo
Бъдете с нас и във