Банкеръ Daily

Финансов дневник

БНБ абдикира от задълженията си, смята анализаторът Георги Атанасов


Решението за бъдещето на КТБ е оставено на Народното събрание, защото Българската народна банка е абдикирала от задълженията си и членовете на управителния съвет просто тестват прага на търпимост на българското общество. Това заяви пред БНР анализаторът Георги Атанасов от Българския финансов форум.


Той определи като "комедия на абсурда" това, че законопроектът за КТБ е разработен от Делян Пеевски и Йордан Цонев.

Управителният съвет на БНБ един път нае фирми да правят доклад за 10 дни, после нае други фирми да правят доклад за по-дълъг срок. Оказа се, че нито първият, нито вторият доклад стават. Сега самите те написаха някакъв доклад, който е неграмотно, инфантилно творение, и го внесоха в НС и се опитват да прехвърлят отговорността за техните решения. Те каква работа вършат всъщност, след като НС ще им върши работата вместо тях?, запита Атанасов.

"Очевидно този управителният съвет на БНБ е част от проблема. Той го е създал. Погледнете – от 60 страници доклад, който са внесли, вътре никъде няма да прочетете, че БНБ нещо е направила", допълни анализаторът.

Докладът на одиторските фирми, който посочва дупката от 4,2 млрд. лв. в КТБ, е сключен по такъв начин, че на него никой не може да се позовава и е само за вътрешно ползване, коментира Атанасов.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във