Банкеръ Daily

Финансов дневник

БМР провежда конференция за финансовите иновации

Банката за международни разплащания

Банката за международни разплащания (БМР) е домакин на глобална виртуална конференция, посветена на иновациите във финансовата сфера. Тя беше открита на 22 март и ще продължи още три дни (до 25 март). Форумът ще е под формата на три полудневни сесии, покриващи часовите зони на участниците от Азиатско-Тихоокеанския район, Африка, Северна и Южна Америка и Европа.  

Темата на тазгодишната официална среща на върха на финансовия и бизнес елит е "Как централните банки внедряват иновациите в дигиталната ера?"

Глобални лидери ще изнесат лекции по ключови въпроси, касаещи трансграничните и дребните плащания, цифровите валути на централните банки, банковите услуги и новите дигитални екосистеми, децентралицираните финанси, събирането на данни, анализите, изкуствения интелект и облачните технологии. Ще бъдат обсъдени и културните и организационни промени, които трябва да осъществят централните банки, за да се справят с предизвикателствата на тази цифрова епоха. 

Ключовите лектори са, както следва:

- Джеръм Пауъл - председател на Федералния резерв;

- Йенс Вайдман - президент на германската Бундесбанк;

- Агустин Карстенс - генерален мениджър ва Банката за международни разплащания;

- Марк Карни - специален пратеник на ООН по въпросите зе климата и финансите и финансов съветник на премиера Борис Джонсън за тазгодишната Конференция на ООН за климатичните промени, позната още като COP26;

- Кристин Лагард - председател на Европейската централна банка;

- Брад Смит - президент на "Майкрософт";

- Сесилия Скингсли - първи заместник председател на Шведската централна банка (Sveriges Riksbank);

- сър Джон Кънлиф - заместник управител на "Бенк ъф Инглънд";

- Джон Рол - председател на Централната банка на Бахамите 

Facebook logo
Бъдете с нас и във