Банкеръ Daily

Финансов дневник

Близо 310 млн. лева платени през виртуалния ПОС на НАП

Онлайн плащането на данъци и осигурителни вноски е все по-предпочитано, съобщават от националната агенция по приходите. От началото на тази година до сега през т.нар. виртуален ПОС (е-услугата на НАП за плащане с карти) без такси са платени близо 310  млн. лева. А от създаването на услугата през 2019 г. до сега са извършени повече от 1.7 милиона трансакции за над 710 милиона лева. 
Електронната услуга „Справка за задълженията с възможност за извършване на плащане“ е достъпна с персонален идентификационен код (ПИК) или квалифициран електронен подпис (КЕП) в портала за електронни услуги на приходната агенция. От НАП уточняват, че за плащането чрез виртуалния ПОС терминал на агенцията не се дължат такси и то се отразява в данъчно-осигурителната сметка на клиента веднага, без обичайното забавяне при банков превод. 
„В условията на извънредна епидемична обстановка, все повече потребители предпочитат да платят онлайн. Плащанията през електронната услуга на НАП са без такса и освен пари, се спестява и време. Препоръчваме използването на Портала за електронни услуги както за деклариране и плащане на задълженията, така и за заявяване и получаване на документи, за да се избягва струпването на хора в офисите на приходната агенция“, казва Боряна Георгиева, директор на дирекция „Обслужване“ в приходната агенция.  

Facebook logo
Бъдете с нас и във