Банкеръ Daily

Боби Лий, съосновател на криптоборса BTCC:

Биткойн ще стигне 300 000 долара, преди "балонът" да се спука

Биткойн може да скочи до 300 000 долара в настоящия бичи пазар въз основа на неговите исторически модели, твърди Боби Лий, съосновател и бивш главен изпълнителен директор на криптоборса BTCC.

Лий обаче предупреждава, че тогава "балонът" ще се спука и криптовалутата може да наблюдава спад от години.

Според него възходът на пазара следва 4-годишна цикличност, като сега се забелязва най-голямото нарастване в цената на биткойн. Затова той очаква през лятото цената на монетата да стигне 100 000 долара. По думите му, ако историята се повтори криптовалутата ще удари пик от 300 000 долара.

Боби Лий не изключва възможността след това "балонът да се спука" и да се стигне до "биткойн зима" - силно поевтиняване, което да се задържи в продължение на няколко години. 

"Биткойнът може да поевтинее доста и тогава балонът се пука. В биткойн и крипто индустрията го наричаме "биткойн зима" и може да продължи от две до три години“, обяснява Лий пред CNBC. 

Той подчертава също, че инвеститорите трябва да са нащрек, тъй като стойността на биткойн може да падне с до 80%-90 спрямо постигнатите исторически върхове.

"Биткойнът е много волатилен, но печалбата е съобразена с риска", казва още анализаторът. 

През 2021 г. водещата криптовалута счупи редица рекорди, надвишавайки цена от 60 000 долара по-рано този месец. Последните данни за търговията показват, че сега цената на биткойна е 57 660 долара.

Facebook logo
Бъдете с нас и във