Банкеръ Daily

Временно отстранените изпълнителни директори на КТБ:

Бисер Лазов продава активи на длъжници на КТБ

Лицето Бисер Андонов Лазов – защитен свидетел на прокурора Иван Гешев, и представляващ собствениците на фирми - кредитополучатели в КТБ АД, с просрочени задължения, разпродава техни активи. Имотите се разпродават, прехвърлят или ипотекират в полза на близки до Бисер Лазов лица. Това се посочва в писмо на временно отстранените изпълнителни директори на КТБ АД, изпратено до българските институции и разпространено до медиите.

Според тяхна информация, на 31.10.2014 г. фирма „Евробилд 2003” ЕООД (собственост на „Аквафинанс” ЕООД с управител Бисер Лазов), ползваща кредити за 85 милиона лева, е учредила договорна ипотека в полза на трето лице върху сградата на ул. „Граф Игнатиев” №10, в която се помещава Централно управление на КТБ АД. Фирмата, в чиято полза е учредена ипотеката – „Ню кооп инвест” ЕАД е с изпълнителен директор Ненчо Ангелов Трифонов. Сделката е отразена в Имотния регистър по персонална партида № 557698, том 21, акт 50.

На 13.11.2014 г. същата фирма – „Евробилд 2003” ЕООД, продава обекти от жилищна сграда във Велико Търново на „Балкан Ерма” ЕООД с управител Ангел Славчев Христов – също близък приятел на Бисер Лазов. Сделката е отразена в Имотния регистър по персонална партида №84119, том 23, акт 127.

На 13.11.2014 г. „Евробилд 2003” продава на същата тази фирма – „Балкан Ерма” ЕООД, парцел в Горна Оряховица с площ от 41 дка, заедно със сградите. Сделката е отразена в Имотния регистър по персонална партида №62556, том 20, акт 93.

По информация на изпълнителните директори, въпреки горепосочените разпореждания с недвижими имоти, по сметките на „Евробилд 2003” ЕООД не е постъпил нито лев и фирмата продължава да не обслужва получените от банката заеми.

Орлин Русев, Илиан Зафиров, Георги Христов отправят молба към квесторите на банката Елена Костадинчев и Станислав Лютов да проверят дали по сметките на длъжника „Евробилд 2003” ЕООД са постъпили средства в резултат от горепосочените операции и дали с тях са обслужени дълговете на фирмата.

Facebook logo
Бъдете с нас и във