Банкеръ Daily

Финансов дневник

ББР с нова кредитна програма за енергийна ефективност на МСП

"Българска банка за развитие" АД ще подпомага компаниите в сектор „Преработваща промишленост“ в прехода им към зелена и нисковъглеродна икономика чрез новата си програма „Енергийната ефективност на МСП“. От нея ще могат да се възползват дружествата, които са подали проектни предложения по процедурата „Възстановяване на МСП чрез подобряване на енергийната ефективност“, финансирана от Оперативната програма „Иновации и конкурентоспособност“ (2014-2020).

Участвалите в процедурата могат да се възползват от директни кредити в размер от 100 000 до 500 000 лева. С които да се покрие необходимото по посочената програма 50% съфинансиране или да бъдат извършени допълнителни дейности за подобряване на енергийната ефективност. Програмата ще е достъпна и за фирмите, които не са били одобрени за европейските средства.

Дружествата, които вече са инвестирали, могат да кандидатстват за пълно възстановяване на парите, стига разходите да са извършени след датата на подаване на проектното предложение по ОП „Иновации и конкурентоспособност“.

Програмата на ББР е на обща стойност 30 млн. лева.

Facebook logo
Бъдете с нас и във