Банкеръ Daily

Финансов дневник

ББР с финансови и гаранционни продукти на SIM Expo 2022

Българската банка за развитие е партньор на международната конференция SIM Expo 2022 в София. Организатор на събитието е Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия съвместно с Българската търговско-промишлена палата.

Активно участие във форума взеха изпълнителният директор на ББР Цанко Арабаджиев и изпълнителният директор на Фонда за капиталови инвестиции от Групата на ББР Стефан Тъмнев. Те представиха възможностите на банката да оказва финансова и инвестиционна подкрепа на малкия и средния бизнес.

“Големият проблем на предприемачите е липсата на обезпечения. В ББР работим активно, за да ги подпомогнем и да улесним развитието на бизнеса им чрез гаранции от европейските институции, с които си партнираме”, отбелязва Арабаджиев. В следващия програмен период банката ще участва в Програмата InvestEU, планирана като основен инструмент на Европейската комисия с фокус върху устойчивото развитие, малкия бизнес и иновациите.

“В този тип финансиране гаранцията за бизнеса ще е с най-висок лимит и съответно с най-ниско обезпечение”, допълва изпълнителният директор на "Българска банка за развитие".

Банката предлага и финансиране по действащата програма на Паневропейския гаранционен фонд – продукти за малкия и средния бизнес, творческите индустрии и стартъпите, към които има голям интерес.

Изпълнителният директор на Фонда за капиталови инвестиции Стефан Тъмнев представи възможностите за дялово инвестиране в подкрепа на растежа на бизнеса. “Фондът работи по нови проекти в напреднала фаза, а до две седмици ще анонсираме поредната интересна сделка”, съобщи Тъмнев.

За постигане на по-голяма ефективност и достъп до бизнеса във всяка точка от страната помага новата дигитална платформа Business Booster, която ББР стартира през септември.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във