Банкеръ Daily

Финансов дневник

ББР организира среща на социални предприемачи с фондове за рисков капитал

Българска банка за развитие (ББР) организира среща на социални предприемачи с представители на Европейския инвестиционен фонд (ЕИФ) и фондове за инвестиции в социални компании от Франция, Италия и Великобритания.

На събитието Българските компании ще се запознаят с инициативата на ЕИФ The Social Impact Accelerator с ангажимент за инвестиции от над 243 млн. евро в социални предприятия, посочват от ББР.

На конференцията ще бъдат представени и възможностите за финансиране на компаниите със социално въздействие в Европа и у нас. Участниците ще имат възможност да се срещнат с мениджърите на фондове, подкрепящи с дялов капитал значими социални проекти, разкриха в изявление представители на Българската банка за развитие.

ББР участва като инвеститор в инициативата на Европейския инвестиционен фонд (ЕИФ) от август 2015 година. Институцията участва в програмата с 1 млн. евро, наравно с Deutsche Bank и Crédit Coopératif.

Събитието ще се състои на 24 октомври 2016 г. в betahaus (ул. Крум Попов 56-58) от 10:30 до 16:00 часа. Повече информация за лекторите и темите на събитието могат да бъдат открити на www.achancetoadvance.eu, а регистрация за конференцията можете да направите тук.

Facebook logo
Бъдете с нас и във