Банкеръ Daily

Теодора Петкова:

Банковият сектор е в процес на обновление на бизнеса

Банковият сектор е в процес на обновление на начина, по който правим бизнес, а това, освен че цели да подобрява работата ни, ще е от полза да можем да привличаме като  наши колеги талантливи  млади хора. Това каза Теодора Петкова, председател на Управителния съвет и главен изпълнителен директор на УниКредит Булбанк по време на банкова конференция в София. Тя участва в основния панел "Обзор на банковия сектор след стрес тестовете - предизвикателства и основни тенденции в индустрията през следващата година".

Теодора Петкова посочи, че показател за стабилността на системата е коефициентът за капиталова адекватност, който е над 20 на сто.

"Вярвам, че роботите ще са ни от полза да си вършим по-добре работата, да подобряваме процесите си", коментира тя. Теодора Петкова допълни, че банките ще продължат да развиват партньорства с небанкови институции.

"Не изключвам възможността някои от банките през следващата година да търсят възможност за консолидация", сподели главният изпълнителен директор на УниКредит Булбанк.

"Делът на необслужваните кредити в сектора се решава активно през последните години. Банковата система като цяло продължава да се движи в посока конструктивно, консервативно управление на риска,  за да е подготвена за следващите стъпки и условия", допълни Теодора Петкова.

Facebook logo
Бъдете с нас и във