Банкеръ Daily

Финансов дневник

Банкери учат младежи на финансова грамотност

Проведе се вторият семинар от поредицата образователни семинари на финансова тематика, организирани съвместно от СИБАНК ЕАД и фондация BCause (до скоро Помощ за благотворителността в България). Весела Петкова, ръководител "Корпоративно банкиране" изнесе лекция на тема "Финансова грамотност- лично бюджетиране" пред младежите, стипендианти на фондацията.

Всички участници имаха възможност да научат как да планират и управляват личния си бюджет, какви са целите и принципите на бюджетирането. Форумите са част от дългосрочната програма на СИБАНК за финансова грамотност - основен приоритет на политиката на компанията за Корпоративна социална отговорност. Тяхната цел е предоставяне на основни познания по основополагащи финансови теми на младежи в неравностойно положение.

Първият семинар се проведе на 5 декември 2016 г., а темата на дискусията беше "Кредитиране". Участие взеха младежи от различни специалности - Медицина, Право, Логопедия, Социални дейности, Екологична биотехнология, Европейски проекти и др., които очакваха да научат повече за това какви услуги предлагат банките, какви са основните видове кредити, как разумно да използват кредитните си карти и как най-ефективно да управляват личните си финанси.

Facebook logo
Бъдете с нас и във