Банкеръ Daily

Финансов дневник

Банкери на "Данске банк" търсят финансова помощ за работа от вкъщи

Повече от 17 хил. служители на "Данске банк" са подали молби до банковото ръководство за финансова подкрепа, с която да подобрят условията на работа от домовете си. Те се подготвят да се възползват от гъвкавите работни условия, които ще продължат и след пандемията.

Най-големият датски кредитор вече заяви готовност да удовлетвори исканията на банкерите след като повечето от тях са заявили, че искат да продължат да работят от вкъщи по няколко дни седмично дори след края на кризата с COVID-19.  

"Данске банк" има около 22 хил. служители в цялата организация. Тя предлага да покрие половината от разходите по създаването на "домашни офиси", така че персоналът да може да работи в условия, отговарящи на локалните изисквания за здравословна и безопасна среда. Това е отбелязано в доклад на профсъюза на работниците от датския финансов сектор, публикуван на 18 май. На практика, помощта ще е в размер на около 8 хил. крони преди облагането с данъци.    

Представителят на профсъюза на "Данске банк" - Кирстен Еббе Брих - приветства решението, но същевременно изложи и опасенията си, че банката може да съобрази площта на офисите си за по-малък брой служители въз основа на презумцията, че много хора ще работят от домовете си. Дамата посочва, че много банкери искат точно определено пространство и в банковите сгради и у дома, но това желание едва ли ще бъде изпълнено. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във