Банкеръ Daily

Финансов дневник

Банка "Пиреос" вече е част от "Юробанк България"

На заседание, проведено днес (15 октомври 2019 г.), Управителният съвет на БНБ разреши на „Юробанк България“ АД (Пощенска банка) да придобие „Банка Пиреос България“ АД. След финализиране на процедурата ще остане само едната финансова институция, която ще бъде универсален правоприемник на „Пиреос“, която пък прекратява дейността си без ликвидация.

Както "Банкеръ" вече писа, след оперативното обединение клиентите на банка "Пиреос" ще получат новите си банкови карти от "Пощенска банка", които ще заменят издадените по-рано от "Пиреос". Експертите от "Юробанк" съобщиха, че картите на настоящите клиенти вече са издадени и доставени в офисите на Пощенска банка. Те ще бъдат уведомени допълнително със SMS съобщение на мобилния телефонен номер, предоставен от тях в банката, относно адреса на офиса на Пощенска банка, от който могат да получат новите си карти.

Считано от датата на оперативно обединение, всяка съществуваща дебитна и/или кредитна карта от Банка Пиреос ще бъде деактивирана и няма да може да бъде ползвана - дори и в случай че дотогава клиентите не са посетили офис на Пощенска банка, за да получат новата си карта и да подпишат нов договор с Пощенска банка, посочиха още от "Юробанк България".

В началото на ноември 2018 г. стана ясно, че Eurobank Ergasias S.A. е приключила споразумението за придобиването на "Банка Пиреос България" от дъщерното й дружество Пощенска банка. Стойността на сделката е 75 млн. евро. След финализирането й новата обединена група ще се превърне в четвърти по големина участник на пазара в България по размер на активите с дял от 10%.

Facebook logo
Бъдете с нас и във