Банкеръ Daily

Финансов дневник

Банка от Уолстрийт ще отпраща неваксинираните си служители

Американската мултинационална инвестиционна банка "Ситигруп" (Citigroup) ще започне от 14 януари да прилага политиката "без ваксина няма работа", предаде Ройтерс, като се позова на запознати източници. За подобна политика в банката за пръв път се заговори през октомври миналата година.

Този ход идва в момент, когато финансовата индустрия, която отдавна желае да се върне към обичайната си работа, се бори с това как безопасно да върне работниците обратно в офиса на фона на разпространението на силно заразния вариант Omicron COVID.

Подобна политика са въвели гиганти като Google и United Airlines, макар и с различна степен на строгост.

От банката смятат, че е дошло времето да започнат да следват насоките на администрацията на президента Джо Байдън, изискващи всички държавни служители да бъдат напълно ваксинирани, тъй като правителството е "голям и важен" клиент на "Ситигруп", посочва шефът на отдел "Човешки ресурси" в банката Сара Уехтър в пост в "Линкдин" (LinkedIn).

Според информация на "Блумбърг" Citigroup ще изпрати служителите, които не спазват изискванията дотогава, в неплатен отпуск, като последният им ден на работа ще бъде в края на месеца.

Повече от 90% от служителите на Citigroup досега са се ваксинирали и тази цифра бързо нараства, съобщи още изданието, позовавайки се на говорител на Citigroup.

Facebook logo
Бъдете с нас и във