Банкеръ Daily

Финансов дневник

Банка ДСК въвежда допълнителни мерки за сигурност в офисите си и напомня облекченията за клиенти

Банка ДСК съобщава, че въвежда допълнителни превантивни мерки за повишаване безопасността и опазване здравето на клиентите и служителите при посещения в клонова мрежа. Променя се работното време на офисите, така че да се осигури спазването на всички предписания за безопасност. Обектите с удължено работно време и тези в големите търговски центрове, тип молове, преминават в режим на работа от 10:00 до 18:00 ч. от понеделник до събота, а в неделя от 10:00 до 15:00 ч. Някои от по-малките клонове ще работят с допълнително намалено работно време.

Достъпът до банковите салони ще бъде контролиран при спазване на достатъчна социална дистанция от 2 метра между чакащи, обслужвани клиенти и обслужващ персонал. Служителите обслужват клиентите с предпазни средства (маски, ръкавици, дезинфекционни материали) и се увеличава честотата на почистване на офисите със засилени дезинфекционни действия.

Банката препоръчва на клиентите си да се възползват максимално от възможностите на електронните канали за банкиране ДСК Директ и DSK Smart, да използват своите банкови карти за безкасови плащания, както и да се обръщат за информация към контактния център: 0700 10 375 / *2375 (за мобилни устройства), имейл адрес: [email protected]. Каналите за дигитално банкиране позволяват пълноценно извършване на платежни операции, преводи, трансакции при онлайн пазаруване, бързо и лесно заплащане на битови сметки към комуналните дружества в период, когато не се препоръчва физически посещения в техните офиси, и много др. Физическите лица имат възможност и за кандидатстване и усвояване на потребителски кредити онлайн.

Ако посещение на банков клон е неотложно, Банка ДСК предоставя възможност на клиентите предварително да заявят час за посещение в по-големите офиси. Заявяването става на www.dskbank.bg, в секция „Запази час за консултация". Финансовата институция уверява също, че голямата ѝ мрежа от 1 100 банкомати в страната функционира безпроблемно и в непрекъснат режим, като се поддържа постоянна кешова наличност.

За вноски на парични средства клиентите могат да използват и над 100 специални банкомата с депозитни функции.

Facebook logo
Бъдете с нас и във