Банкеръ Weekly

Финансов дневник

Банка ДСК с нова услуга за парични преводи на банкомат

Водещата международна компания за парични преводи и разплащателни услуги MoneyGram и Банка ДСК представиха услуга "Получаване на парични преводи на АТМ", която прави трансфера на средства по-удобен за българските потребители. Новата услуга позволява на всеки притежател на дебитна карта на Банка ДСК, свързана с разплащателна сметка в лева, да получи своя MoneyGram превод бързо, лесно, сигурно и удобно на всички 850 АТМ терминала на Банка ДСК в цялата страна.

"С представянето на услугата MoneyGram се утвърждава като компания с принос към българските потребители, предлагайки им лесен и удобен начин, по който да приемат средства от семействата и родните си в чужбина", каза Масимо Канови, вицепрезидент на MoneyGram за Южна Европа. "Банка ДСК обслужва повече от 3 милиона клиенти, достигайки до почти всички български семейства, които сега ще имат удобен достъп до средства, изпратени от най-близките им хора от цял свят.", допълни още Раду Пожога, регионален мениджър на MoneyGram за Румъния и България.

"С развитието на партньорството ни с MoneyGram и добавянето на услугата "Получаване на парични преводи на АТМ", Банка ДСК разшири линията си от продукти, предназначени за удовлетворяване на специфичните потребности на българския потребител.", каза Емил Христов, началник управление "Банкови операции" в Банка ДСК. "Стремим се да предлагаме винаги надеждни, ефективни и иновативни услуги и сме убедени, че по този начин ще затвърдим изгражданото с години доверие", добави също той.

България е един от най-големите получатели на парични преводи в Европа. Според Световната банка за 2013 г. паричните преводи от българи, работещи в чужбина, се равняват общо на 1.6 млрд. долара. Най-активни коридори, изпращащи парични преводи към страната, са Испания, Великобритания, Германия, Гърция, Италия, САЩ и Турция, където има големи български общности.

Facebook logo
Бъдете с нас и във