Банкеръ Weekly

Финансов дневник

Банка ДСК с награда за "Сделка на годината"

Банка ДСК спечели специалната награда от Forbes Business Awards 2020 "Сделка на годината", за придобиването на Societe Generale Експресбанк, вече оперираща под името Експресбанк. Виолина Маринова, председател на УС и главен изпълнителен директор на Банка ДСК, прие приза по време на специална церемония.
Припомняме, че по решение на своя собственик - най-бързо развиващата се в Централна и Югоизточна Европа банкова организация Група ОТП,  Банка ДСК приключи  покупката на Експресбанк в началото на 2019 година. В резултат на  това в момента протича най-мащабната банкова консолидация на българския пазар, която ще приключи в средата на 2020 година. След вливането на Експресбанк в Банка ДСК обединената финансова институция ще затвърди позицията си като  една от най-големите на българския пазар, лидер по доверие като лидер в банкирането на дребно, с още по-силни позиции в частното и корпоративно банкиране, и с най-голям брой клиенти, които й се доверяват.
"Интеграцията на Банка ДСК и на Експресбанк има важно значение за банковия сектор. Очакваме този процес да има сериозен положителен ефект за нашите индивидуални и бизнес клиенти, които ще се възползват от иновативни продукти и услуги, модерни дигитални канали за банкиране, отлично клиентско обслужване. Тази награда означава много, както за мен и колегите ми от Банка ДСК и от Експресбанк, така и за всички наши партньори и клиенти. Тя затвърждава усилията, които полагаме и ни вдъхва нови сили да продължаваме напред. Вярвам, че това е правилният път за нас - обединени, с общи ценности и устремени към успеха", посочи  Виолина Маринова при получаването на отличието.

Уточняваме, че процесът по интеграция на двете банки продължава успешно и през 2020 година. След "миграцията" на банкоматите и ПОС терминалите, както и прилагането на единна SWIFT система за плащания, започна и дистрибуцията на новите, близо 500 000 банкови карти до клиентите на Експресбанк, която ще продължи до края на април.

Facebook logo
Бъдете с нас и във