Банкеръ Daily

Финансов дневник

Банка ДСК предупреди за опасен компютърен вирус

За нов и опасен вирус предупреждават от Банка ДСК.

Регистрирани са няколко случая с клиенти на ДСК Директ, при които злонамерени лица заразяват компютъра (интернет браузера) на потребителя с вирус, посочват от ДСК.

От банката обясняват, че вирусът подменя началната страница на ДСК Директ (онлайн банкирането) с подканата потребителят да инсталира на мобилния си телефон мобилна антивирусна програма, като за целта се изисква потребителят да посочи мобилния си номер, на който впоследствие се изпраща SMS с линк към нерегламентирана инсталационна програма.

Мобилното приложение, което се предлага да бъде инсталирано, заразява и мобилния апарат на потребителя, при което се опитва да прихване получаваните SMS-и към този номер, включително тези от Банката.

От Банка ДСК категорично обявяват, че няма подобна инициатива - предложение към потребителите си, и обръщат внимание да завишат бдителността си!


Благодарим на потребителите, които са проявили съобразителност и своевременно ни информираха, за да предупредим клиентите си.


От ДСК умоляват потребителите, които са забелязали сходен сценарий за своя профил, да се свържат незабавно с Call Center на Банка ДСК, за да бъде предотвратен нерегламентиран достъп до ДСК Директ.

Facebook logo
Бъдете с нас и във