Банкеръ Daily

Финансов дневник

БАКБ създаде фонд за финансиране на малки и средни фирми

Българо-американска кредитна банка основа ново фонд, чрез който ще предоставя финансиране на малки и средни компании в България, ще инвестира в бизнеси в ранен етап на развитие и такива във фаза на растеж.

Фондът се казва "Ай Ди Ес" и той ще бъде насочен също така към бързоразвиващи се български компании в областта на ИТ- електронни магазини, фирми за онлайн търговия, софтуерни компании, компании за дигитални услуги. 

Фондът ще предоставя подкрепа под формата на инструменти за дългово финансиране, гаранции, стандартно финансиране, придобиване на дялове с възможност за обратно изкупуване и др. Рамките на  целевите инвестиции са гъвкави, а при нужда от финансиране на стойност над 1 млн. лв., могат да бъдат включени и стратегически партньори. 

"Основната цел на Фонда е да идентифицира и инвестира в локални компании, насочени към иновативни, дигитални решения за бизнеса. Ще работим за създаването на цялостна екосистема, подпомагаща и ускоряваща растежа на компаниите от малкия и среден сегмент. Ние вярваме, че заедно можем да създадем необходимите условия за благоприятно развитие на българското предприемачество!“, каза председателят на Надзорния съвет на БАКБ Цветелина Бориславовапо време на официалното представяне на стратегията

Facebook logo
Бъдете с нас и във