Банкеръ Daily

Финансов дневник

БАКБ с отличие за най-голям принос в подкрепа на земеделските производители

Българо-американската кредитна банка беше отличена като банката с най-голям принос в подкрепа на земеделските производители през 2016 година. Наградата е присъдена от Национален гаранционен фонд в рамките на съвместната програма с Министерство на земеделието и храните.

Благодарение на гаранционната програма, достъпът до финансиране на земеделските производители е значително улеснен, при облекчени изисквания за обезпечение и по-ниски лихви. Кредитите, които БАКБ отпуска, са за инвестиционни или оборотни цели, както и за реализирането на проекти по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР). Гаранцията покрива до 50% от кредитите, отпускани от търговските банки, но не повече от 3 млн. лева. По схемата могат да кандидатстват регистрирани земеделски производители и бенефициенти по ПРСР. Крайният срок за включване на гаранции в портфейла е 31 юли 2018 година.

В момента БАКБ предоставя пълна гама от услуги на клиентите си на всички етапи от процеса на реализация на проекти по европейски програми. Клиентите на банката получават финансови услуги и специализирани банкови продукти, изцяло съобразени със спецификата на европейските програми.

Facebook logo
Бъдете с нас и във