Банкеръ Weekly

Финансов дневник

АТБ СЪБИРА ИЗВЪНРЕДНИ ВНОСКИ ЗА ПОКУПКА НА СГРАДА

Всички членове на Асоциацията на търговските банки ще се бръкнат с по 8 хил. лв., за да съберат парите, необходими за покупката на сграда, в която да се настани АТБ. Извънредните вноски трябва да бъдат направени в рамките на три месеца - до 30 януари 2001 година. През този период ръководството на Асоциацията ще прегледа направените оферти за покупката на подходяща сграда, като едно от важните условия е тя да не струва повече от 200 хил. щ. долара. Тези решения бяха взети на извънредно общо събрание на АТБ, което се проведе на 31 октомври в централата на Банка ДСК и трябваше да остане извън журналистическия обсег.


На него присъстваха изпълнителните директори на всички по-големи банки у нас. БУЛБАНК, която само преди четири седмици смени мениджърския си екип, бе представлявана от изпълнителния си директор Димитър Атанасов, който зае мястото на напусналия я Чавдар Кънчев в управителния съвет на Асоциацията.


Решенията на АТБ за покупката на сградата не бяха неочаквани, тъй като още през декември миналата година членовете на банкерското съдружие натовариха управата й да реши този въпрос. Изненадващо сега бе, че банкерите заседаваха в централата на Банка ДСК, при положение че те обикновено правят срещите си в централата на АТБ на бул. Витоша N36. Обяснението за промяната на часа и мястото на срещата бе прекомерната заетост на председателя на Банка ДСК Спас Димитров, който оглавява и управителния съвет на Асоциацията. На 31 октомври той посвети целия ден на гостите си от сдружението на германските спестовни каси, като разговорите с тях продължиха след срещата на АТБ.


Според Димитров всички членове на УС на АТБ са решили извънредното общо събрание да се проведе в сградата на Банка ДСК.


Направихме този избор, тъй като на това събрание се обсъждаха вътрешни за Асоциацията въпроси и не искахме да правим от него събитие, тъй като само след месец ще се проведе годишното общо събрание на АТБ, на което ще се обсъждат всички важни за банковата система въпроси, съобщи за в.БАНКЕРЪ Спас Димитров.


Той уточни, че на сегашното събрание не е уточнена процедурата за избор на сградата, която ще закупи Асоциацията. Вероятно това ще стане на търг.

Facebook logo
Бъдете с нас и във