Банкеръ Weekly

Финансов дневник

АТБ ЩЕ РЕАБИЛИТИРА БНП-ПАРИБА (БЪЛГАРИЯ)

Управителният съвет на Асоциацията на търговските банки отново ще се занимава с членството на БНП-Париба (България) в браншовото сдружение. В края на април именно управата на АТБ изключи банката от него, тъй като въпреки няколкото писмени напомняния нейните шефове не бяха превели допълнителната вноска от 8 хил. лева. Такава сума платиха всички членове на асоциацията, за да финансират покупката и обзавеждането на новия офис на сдружението, който се намира на ул. Цар Борис I N97.
За в. БАНКЕРЪ от БНП-Париба (България) дадоха следния коментар по случая: Считаме, че АТБ ще промени решението си поради отпадане на основанието за вземането му. На 4 май по нареждане на изпълнителния директор на банката Улрих-Гюнтер Шуберт, макар и с огромно закъснение, парите са преведени по сметка на АТБ.
Вероятно управата на асоциацията ще приеме аргументите на банката. Някои от членовете на управителния й съвет, които пожелаха имената им да не се споменават, заявиха за в. БАНКЕРЪ, че смятат проблемите с БНП-Париба (България) за изчистени и ще гласуват за възстановяването й като член на банковото сдружение, без дори да искат от нея да плаща отново встъпителна вноска.

Facebook logo
Бъдете с нас и във