Банкеръ Weekly

Финансов дневник

АТБ ОБНОВЯВА УПРАВАТА СИ

Двама нови членове на управителния съвет ще трябва да избере общото събрание на Асоциацията на търговските банки, насрочено за 3 май 2001 година. Управата ще напуснат Момчил Андреев - изпълнителен директор на БУЛБАНК, и Иван Радев - председател на надзорния съвет на ЮНИОНБАНК.
Андреев бе избран в УС на асоциацията още докато бе изпълнителен директор на Райфайзенбанк (България). В началото на март 2001 г. той премина в мениджърския екип на БУЛБАНК, която вече имаше един представител в ръководството на АТБ - изпълнителния й директор Димитър Атанасов.
Иван Радев пък бе освободен в средата на февруари от поста си на изпълнителен директор на ЮНИОНБАНК и бе избран за председател на надзорния й съвет. След тази рокада той вече не представлява банката и поради тази причина ще трябва да напусне управителния съвет на асоциацията.
Според банкери за двете овакантени места ще има доста кандидатури, но като фаворити за нови членове на УС на АТБ се очертавали председателката на управителния съвет на Първа източна международна банка Анна Събева и изпълнителният директор на БИОХИМ Цветан Цеков. В момента двамата са членове на Контролния съвет на АТБ.
Що се отнася до Контролния съвет на АТБ, според някои банкери, на общото събрание ще бъде направено предложение този орган да бъде закрит, а на негово място да има един контрольор, избиран от общото събрание на Асоциацията.

Facebook logo
Бъдете с нас и във