Банкеръ Daily

Финансов дневник

Асоциацията на българските застрахователи с ново ръководство

Асоциацията на българските застрахователи (АБЗ) избра ново ръководство. Това стана  в сряда (19 юни)  на редовното  годишно събрание на браншовото сдружение.

Новият председател на Асоциацията е Константин Велев, изпълнителен директор на ЗАД „Армеец“. Той поема позицията от Светла Несторова, която изпълни  два поредни мандата на този пост. Досега Велев беше заместник-председател на Управителния съвет на АБЗ.  

"Приемам позицията със съзнание за високата отговорност, която аз и всички колеги от новия управителен съвет поемаме пред нашите членове. През последните години асоциацията се наложи като фактор в икономическия живот в страната, като обединяващо звено при създаването на общи политики за развитие на застрахователния сектор. С приетите от нас стратегия и програма за дейността си поставяме значими цели и съм убеден, че чрез реализацията им ще продължим да допринасяме за устойчивото развитие на бранша и  за икономически напредък на обществото", заяви Велев.  

Константин Велев има над 20-годишен управленски опит на българския застрахователен пазар. Той  е между  основателите на държавния застрахователен надзор в България. Велев е един от водещите специалисти у нас  в областта на застрахователното право и има голям принос при подготовката на редица закони и други нормативни актове в областта на застраховането през годините. Константин Велев е член на управителните органи на браншовите организации на застрахователния бизнес в България – Асоциацията на българските застрахователи и Националното бюро на българските автомобилни застрахователи.

Светла Несторова поздрави новия председател на УС и подчерта, че : "Не би могло да има по-подходящ избор за председател на АБЗ от Константин Велев заради безспорната му квалификация в застрахователното право и активна позиция в общото, включително и автомобилното, застраховане. Вярвам, че новият управителен съвет е най-балансираният до момента, а секторът е обединен зад стратегически интереси в полза на българските граждани."

Освен Константин Велев в състава на  новия управителния съвет влизат:

- Светла Несторова, Председател на УС и Главен изпълнителен директор на ЗEАД "Булстрад Живот Виена Иншуранс Груп";

- Кирил Бошов, Изпълнителен директор на "Евроинс Иншурънс Груп" АД и Председател на УС на "Еврохолд България" АД;

- Юри Копач, Изпълнителен Директор Търговска мрежа и продажби, член на УС на "Дженерали Застраховане" АД;

- Габриела Генова, Председател на Управителния съвет и Финансов директор на "Граве България Животозастраховане" ЕАД;

- Георги Георгиев, Изпълнителен директор на ЗК "Уника Живот" АД;

- Глория Димитрова, Главен директор „Пазари“ на ЗАД Алианц България.

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във