Банкеръ Daily

Финансов дневник

Американската фирма Insurify ще удвои екипа си в България

Базираната в САЩ Insurify ще удвои броя на служителите в новооткрития си център за научноизследователска и развойна дейност в София. Това ще се случи през следващата година. 

Insurify, който понастоящем има 18 служители в центъра за научноизследователска и развойна дейност, ще реализира своите амбициозни планове като разширяване на продуктовата гама и повече оферти в реално време, с помощта на българския си екип, съобщиха от компанията за SeeNews.

Компанията ще разшири екипа си в София, като използва приходите от наскоро приключен кръг за набиране на финансиране в размер на 100 милиона долара, воден от американската инвестиционна фирма Motive Partners. При предишен кръг за набиране на финансиране финтехът получи общо 128 милиона долара.

Insurify ще използва предимно приходите от последните инвестиции, за да разшири своите глобални операции и да ускори своите инициативи за растеж. 

През май Insurify стъпи в България, откривайки своя развоен център в София. За начало бяха назначени 15 души.

Insurify е платформа за съпоставяне на застраховки за автомобили, недвижимо имущество и живот, която помага на потребителите да спестят време и пари. Компанията успява да продаде застраховки с покритие на стойност 170 милиарда долара на над 4 милиона клиенти, с което постига 20-кратен ръст на приходите си от 2016 насам.

От платформата изтъкват, че работят с най-големите застрахователни компании в САЩ.

Insurify е базирана в Масачузетс. Фирмата е основана през 2013 г., като сред създателите й има двама българи - Снежина Захария, която е основател и главен изпълнителен директор на компанията. Тодор Кирязов е съосновател и главен продуктов директор.

Facebook logo
Бъдете с нас и във