Банкеръ Daily

Финансов дневник

Алианц България с жест на съпричастност към българските медици

Финансовата група се включи в националната благотворителна кампания на БЧК „Заедно срещу COVID-19“ и дари средства  за  първа линия с пандемията

Алианц България дари средства в подкрепа на националната благотворителна кампания на Българския Червен Kръст „Заедно срещу COVID-19“. Те ще бъдат използвани за обезпечаване на държавни и общински лечебни заведения в страната, както и на медицинските екипи на първа линия. От самото начало на пандемията компанията активно подпомага обществото за справяне с извънредната ситуация. 

Коледното дарение е част от дългосрочното партньорство на Алианц България и БЧК. Под мотото #ПомагамеЗаедно, Алианц България дарява на БЧК по един лев за всяка попълнена анкета за удовлетвореност на клиентите. Събраните средства се насочват към фонд „Добротворчество“ за насърчаване и развитие на творческите способности на деца и младежи със специфични образователни потребности или нисък социален статус.

Грижата за децата и трудностите, които те изпитват в извънредната обстановка, са тема, на която Алианц България обръща особено внимание. По време на пандемията финансовата група дари безвъзмездно на SOS Детски селища България лаптопи, за да могат децата в неравностойно положение да  участват пълноценно в образователния процес. Също така бяха организирани две успешни акции по кръводаряване сред служителите си в помощ на пациенти на Военномедицинска академия. Независимо от развитието на обстановката, финансовата група планира да превърне инициативата в ежегодно доброволческо събитие. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във