Банкеръ Daily

Финансов дневник

"Алианц България Холдинг" изкупува всички акции на "Алианц Лизинг"

"Алианц България Холдинг" АД е уведомил Комисията за защита на конкуренцията за намерението си да придобие акции от капитала на "Алианц Лизинг България" АД и от мажоритарен акционер да стане едноличен собственик на капитала на лизинговото дружество, съобщиха от регулатора.

"Алианц България Холдинг" АД не извършва стопанска дейност, а управлява дружествата, в които има дялово участие. "Алианц Лизинг България" АД предлага лизингови услуги.

"Алианц България Холдинг" е първата финансова група у нас, която предлага комплексно застрахователно и финансово обслужване на своите клиенти в пет сектора: общо застраховане, животозастраховане, пенсионно осигуряване, банкови услуги и лизинг. Компании от групата на "Алианц България" са: ЗАД "Алианц България" с предмет на дейност общо застраховане, ЗАД "Алианц България Живот" - животозастраховане, ЗАД "Енергия" - застраховане на енергийния сектор, ПОД "Алианц България" - допълнително задължително и доброволно пенсионно застраховане, "Алианц Банк България" - пълно банково обслужване, и "Алианц Лизинг България" - лизинговане на автомобили, машини и оборудване.

Не се очаква операцията да окаже въздействие върху съответните продуктово-географски пазари, на който "Алианц Лизинг България" АД извършва дейност, отбелязват в уведомлението си от компанията майка.

Искането е КЗК да извърши оценка на операцията и да се произнесе с решение по искането. В тази връзка всяко трето заинтересовано лице може да представи информация или да изрази своето писмено становище относно сделката и въздействието, което тя може да окаже върху ефективната конкуренция на съответния пазар в страната, отбелязват от Комисията за финансов надзор.

Facebook logo
Бъдете с нас и във