Банкеръ Daily

Финансов дневник

Адвокатът на Цветан Василев: Ако КТБ бъде фалирана, ще съдим поръчителите

Ако Корпоративна търговска банка (КТБ), бъде обявена в несъстоятелност, от името на синдика ще се съдят поръчителите. Това заяви пред TV7 адвокатът на Цветан Василев Константин Симеонов.

По думите му управителят на БНБ Иван Искров се мята на амбразурата да се фалира Корпоративна търговска банка (КТБ), но го прави с чужди ръце – с ръцете на парламента. "Любопитно ми е как ще реагира БНБ при този нов инвеститор, след като предишната оферта беше обявена за несериозна, а той декларира нещо съвсем различно", каза Симеонов.

По думите му задача да бъде фалирана КТБ се изпълнява стриктно, но отказа да назове поръчителите. Симеонов добави, че в информационната система на КТБ има неща, които не са удобни на някои хора. "Има и активи на банката и възможности за прикриване на задължения, което е причината за атаката.

Юристът подчерта, че при сегашната обстановка не би препоръчал на Цветан Василев да се връща в България и добави, че всяко постановление на прокуратурата може да бъде отменено от самата нея, ако има желание.

Facebook logo
Бъдете с нас и във