Банкеръ Weekly

Финансов дневник

80 на сто дебили, а двайсетте?

Проф. Иво Христов

Проста екстраполация! Осемдесеттте процента дебили би трябвало да могат да бъдат пренесени и върху депутатите от БСП, нали така? Ако са 100 например, 80 от тях са дебили, а 20... не?

Ама понеже в парламента бесепарите са 80 като бройка, значи ли това, че всички са дебили. Ако ли пък не, и трябва да пресметнем 80% от 80, тогава значи 64 души са дебили. Та да не го увъртаме повече - вие, другарю професор Иво Христов, към кои от тях се причислявате?

Една друга сметка. Някой беше казал, че "над 80% от нашия народ изразява симпатии към Русия и към водената от президента Путин политика..." Същото твърди и руският посланик Анатолий Макаров, според когото "80% от българите се определят като русофили"... А Иво Христов да твърди, че "80% от населението са дебилни и не могат да се подписват..."  Да не би да става дума за една и съща прослойка?

А проф. Христов от кои е? Абе, то е ясно, след като е несменяем гост на Волгин. Вземе ли колегата от БНР да пуска 20% повече американска музика, значи гост ще е другарят Христов, притежател на 80% от времето за анализи и коментари.  

И накрая да питам другаря Христов, така като експерт по ограничената дееспособност: "Аз дебил ли съм, или не съм?" Първите ми спомени са как тате ме удря по главата, а аз викам на мама: "Мамо, некой чука."

Сигурно затова доста по-късно, вярно само един път, ама гласувах за БСП.

Та, май, а?

Май да!

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във