Банкеръ Daily

Министърът на финансите Владислав Горанов:

700 млн. лева повече за заплати в бюджет 2018-а

Обяснението за поведението на опозицията е просто - държавата, независимо от тяхното мнение, върви добре. Следващият бюджет ще бъде с по-малък дефицит от планирания. Това каза на пресконференция в централата на ГЕРБ министърът на финансите Владислав Горанов.

"В следващия бюджет, който правителството ще предложи, има над 700 млн. лева повече разходи за персонал и то във всички сектори, разясни той. - Благодарение на стабилността и устойчивостта, които сегашното управление дават, доходите растат с двуцифрени темпове. Обещали сме на Северна България магистрала „Хемус" и до пролетта на 2018 година тя ще бъде завършена като проект до разклона Плевен - Ловеч", посочи министърът.

„В последните месеци политическият дебат се превърна в обида за българските граждани“, посочи той.

„Приходите в бюджета са в резултат на цялостното доверие на обществото към управлението и това, което се случва в държавата“, заяви финансовият министър.

„Ако колегите от БСП искат да участват в дебати за бъдещето на държавата, сме готови да ги слушаме“, коментира Владислав Горанов. „На нас не са ни интересни тези дебати, в които се опитват да ни вкарват“, каза още той.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във