Банкеръ Daily

Финансов дневник

Намалява броят на българите, прехвърлили средства от един в друг пенсионен фонд

Намалява броят на българите, прехвърлили средства от един в друг пенсионен фонд. Второто тримесечие съвпадна с развихрянето на епидемията от коронавирус. Пенсионноосигурителните дружества са получили общо 54 557 заявления за промяна на участие и прехвърляне на средствата от един пенсионен фонд в друг, четем в анализа на Комисията за финансов надзор. В периода между януари и март такова желание бяха заявили 60 866 човека. 
А 47 401 осигурени българи са получили разрешение да променят своя фонд за допълнително пенсионно осигуряване. През първото тримесечие на тази година това направиха 53 769 човека.

Общата сума на прехвърлените средства на осигурените българи с променено участие през първото тримесечие на годината е 164 958 815 лева. Числата показват, че общият размер на тези пари в сравнение с първата четвърт на тази година е намалял с 19 482 632 лева. 

Средният размер на прехвърлените средства на едно осигурено лице, което е променило участието си през периода между април и юни, обаче расте и е 3 480.07 лева. През първото тримесечие тази сума бе 3 430.26 лева.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във