Банкеръ Daily

Финансов дневник

Още две банки започват да отпускат безлихвени кредити до 4500 лева

Още две банки започват да приемат заявления за отпускане на безлихвени кредити до 4 500 лв. по програмата за физически лица, лишени от възможността да полагат труд поради пандемията. Това са "Алианц Банк" и "Търговска банка Д". 

"Общинска банка", "Инвестбанк", "Първа инвестиционна банка" и "Интернешънъл Асет Банк" вече започнаха работа в края на април. По данни на Асоциацията на банките в България до момента повече от 76 000 граждани и фирми са поискали да отсрочат плащанията по кредитите си, а одобрените молби превишават 57 000.

Предстои финализиране на процеса по сключване на споразумения и с Банка ДСК, ОББ, "Райфайзенкбанк", "УниКредит Булбанк", ЦКБ и "Юробанк България", които също заявиха интерес да се включат.

От "Алианц Банк" потвърдиха пред "Банкеръ", че приемът на документи вече е започнал. 

Програмата цели да подпомогне служителите в неплатен отпуск и самоосигуряващите се лица, които временно не могат да полагат труд в условията на извънредно положение. Заемът може да бъде до 4 500 лв. - изтеглен наведнъж или на три транша от по 1 500 лева. Кредитите ще са необезпечени и по тях няма да се дължат такси, комисиони и неустойки.

Максималният срок на погасяване е 5 години, с минимум 6 месеца и максимум 24 месеца гратисен период.

За кредити по програмата може да се кандидатства до 31.12.2020 г.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във