Банкеръ Daily

Финансов дневник

"УниКредит Булбанк" е пазарен лидер в услугите за търговско финансиране в страната

"УниКредит Булбанк" е лидер в услугите за търговско финансиране в страната, показват резултатите от последната класация на Euromoney за 2020. Банката е класирана на първо място и в категорията за най-добро обслужване.

Освен в България, проучването определя "УниКредит" като пазарен лидер в Централна и Източна Европа, Австрия, Босна и Херцеговина, Чехия, Унгария, Италия, Румъния, Русия, Сърбия и Словакия, Хърватия и Турция.

Като група "УниКредит" е обявена за най-добър доставчик в категориите "Услуги", "Консултиране", "Финансиране", "Общо изпълнение" и "Продукти".

В категорията "Най-добро обслужване", "УниКредит" заема първо място в ЦИЕ, Западна Европа, Австрия, Босна и Херцеговина, България, Чехия, Унгария, Италия, Румъния, Сърбия, Словакия и Хърватия.

Проучването на Euromoney се провежда за девета поредна година като събира обратна връзка от 7000 корпоративни клиенти, които са определили "УниКредит" като банка с добра продуктова експертиза, най-добро качество в обслужването на клиенти и добро познаване на европейските пазари.

 "Поздравления на екипа на корпоративно банкиране на УниКредит Булбанк и специално на колегите от търговско финансиране. За нас наградата е признание, че международното издание и клиентите, които са участвали в проучването определят УниКредит за най-добър доставчик на услуги в областта на търговското финансиране в България и в региона. Това проучване на Euromoney отчита постоянните ни усилия в тези области, докато продължаваме да подкрепяме реалната икономика и изграждаме силни взаимоотношения с клиенти", коментира Ралука Попеску, директор Корпоративно, инвестиционно и частно банкиране в "УниКредит Булбанк".

 "Горди сме, че Euromoney отново определя "УниКредит Булбанк" като пазарен лидер в услугите за търговско финансиране в страната. Ние предлагаме пълната гама продукти търговско финансиране с най-високо качество - фокусирайки се върху разработването на иновативни решения, съобразени с нуждите на нашите клиенти. Клиентите са в основата на всичко, което правим и им благодарим за непрекъснатото им партньорство и подкрепа", допълва Александър Киров, директор на управление Глобални трансакции в "УниКредит Булбанк".

В България "УниКредит Булбанк" предлага пълната гама продукти търговско финансиране: банкови гаранции, документарни акредитиви и инкасо внос и износ, потвърждение на акредитиви, сконтиране и пост-финансиране.  Тези услуги помагат на клиентите да минимизират търговския риск при сделки, особено при работа с малко познати контрагенти, както и при внос-износ от и към по-рискови дестинации. Когато са подходящо структурирани, продуктите могат да служат и като източник на краткосрочна ликвидност в рамките на търговския цикъл на клиентите.  Клиентите могат да управляват своите сделки и чрез специализиран модул Търговско финансиране в онлайн банкирането Булбанк Онлайн.

Facebook logo
Бъдете с нас и във