Банкеръ Weekly

Финансов дневник

Имена

Министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 Лиляна Павлова се срещна на 17 януари в Люксембург с президента на Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) Вернер Хойер. По време на срещата те са обсъдили  проектите в ЕИБ в контекста на желанието на България ЕС да запази сегашната си политика на финансиране чрез кохезионните си фондове.

 

Заместник-председателят на КФН, ръководещ управление "Осигурителен надзор" Диана Йорданова, определи минимална доходност на годишна база в размер на 2,24 на сто при управлението на активите на универсалните пенсионни фондове за предишния 24-месечен период (от 30.12.2015 г. до 29.12.2017 г.) За професионалните пенсионни фондове за същия период е определена минимална доходност на годишна база в размер на 2.43 на сто.

 

Заместник-министърът на финансите Маринела Петрова връчи на дружеството "Реал Финанс" приза "Инвестиционен посредник, реализирал най-висок оборот през 2017-а". Това стана по време на годишната церемония на Българската фондова борса, на която традиционно се отличават инвестиционните посредници с най-високи резултати

Facebook logo
Бъдете с нас и във