Банкеръ Weekly

Финансов дневник

Имена

S 250 de159a72 00b1 4875 a28a f00714944ca7
S 250 31724002 8bb5 4643 9317 a529313ad478

Николай Логофетов поема поста на изпълнителен директор и член на управителния съвет на "Застрахователно дружество България" АД, един от лидерите в здравното застраховане на българския застрахователен пазар. Той заменя на това място Емил Вучков, който бе изпълнителен директор в продължение на 2 години (от 2015 до 2017-а). Николай Логофетов има над 22 години опит в сферата на застраховането.

--

Бюджетният излишък, който към края на месец юли достига около 2 млрд. лв., ще се използва за съфинансиране на европейски проекти. Това става ясно от думите на премиера Бойко Борисов по време на последното заседание на Министерския съвет, сочи стенограмата от него.

"Действително, като погледнеш близо 2 милиарда излишък, си задаваш въпроса: "Защо не ги раздадете?". Защото това са пари, които чакаме - в момента, в който излизат европейските проекти, да имаме готовност да ги кофинансираме. Знаете, че има периоди, в които, докато се работи, не се разплаща, но като дойде време да се плати, трябва да имаме готовите пари. За това става въпрос", заявява Борисов.

--

Не можеш да хванеш някакъв концесионер, съдържател на ресторант или изобщо някакъв работодател да си плати задълженията към държавата и към работниците, защото в момента, в който проверката започне, до следващата сутрин фирмата вече е продадена.Това каза националният омбудсман Мая Манолова по повод мерките срещу некоректните работодатели, които се ояаква да бъдат приети през есента.
Експлоатацията на труд в 21 век в България е в пълна сила, заяви омбудсманът. По думите й има безобразни работодатели, които бавят или не плащат дори мизерните работни заплати.

--

Минималната работна заплата е инструмент за демонстриране на псевдолегални трудово-правни отношения, смята бившият министър на икономиката Лидия Шулева. Тя посочи, че доста фирми назначават служители на минимална работна заплата, без значение на каква позиция, с цел просто да се легализира, че има осигурени работници. Според нея вместо минимална заплата трябва да има минимални ставки за различните видове труд. Именно така се гарантира получаването на нормални доходи и именно такава е практиката във всички развити европейски държави, обясни Шулева.

 

--

 

Експлоатацията на труд в XXI век в България е в пълна сила. Това заяви националният омбудсман Мая Манолова по повод мерките срещу некоректните работодатели, които се очаква да бъдат приети през есента. Не можеш да хванеш някакъв концесионер, съдържател на ресторант или изобщо някакъв работодател да си плати задълженията към държавата и към работниците, защото в момента, в който проверката започне, до следващата сутрин фирмата вече е продадена, каза Манолова. Тя напомни, че в момента има безобразни работодатели, които бавят или не плащат дори мизерните работни заплати.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във