Банкеръ Weekly

Финансов дневник

Престижни награди за "Алианц България"

Два приза на традиционния конкурс “Застраховател на годината" и “Пенсионноосигурително дружество на годината” за 2016 година.

Призът беше връчен на г-н Александров от Ралица Агайн, заместник-председател на Комисията за финансов надзор.
S 250 7b07e217 0c2b 49d9 986c 5313f6e2971b

ПОД "Алианц България" бе отличено с приз „Пенсионноосигурително дружество  на годината“ в категория допълнително доброволно пенсионно осигуряване.

Дружеството е безапелационен носител на тази награда от 2010 г. досега. 

„За мен е чест да получа това престижно отличие. Успехът никога не идва случайно. Той е резултат  на  усилията, положени от целия екип на дружеството, който ежедневно с професионализъм работи за популяризиране на допълнителното пенсионно осигуряване. Използвайки международния си опит в управлението на активи, ние предоставяме на клиентите си сигурност и предвидимост в бъдещето. Стабилността, изключителната ни репутация и специалното отношение към клиентите са причините, поради които "Алианц България" има над един милион клиенти с високи нива на клиентска удовлетвореност“ - коментира София Христова, главен изпълнителен директор на ПОД "Алианц България".

ПОД "Алианц България" е пазарен лидер в доброволното пенсионно осигуряване, управлявайки 45% от активите на пенсионните фондове в България, по данни на КФН. През 2016 г. общите активи на пенсионните фондове, управлявани от дружеството, са нараснали с 15.3% и са достигнали 2.5 млрд. лева.

ЗАД "Алианц България Живот" получи приза „Застраховател на годината“ в категория "Животозастраховане".  "Алианц България" е безспорен лидер в животозастраховането на българския пазар. По данни на КФН компанията е №1 по пазарен дял - 26.3%, а ръстът на брутния премиен приход е 8.5% към края на 2016 година. Дружеството е лауреат на тази награда за девета поредна година.

„Да бъдеш на върха в динамичното време, в което живеем, е изключително предизвикателство, което изисква от нас непрекъснато да следим пулса на пазара и да се развиваме. Като част от най-силните финансови групи в света - Allianz SE, непрекъснато инвестираме в нови продукти и услуги, които са в унисон с потребностите на клиентите, дори и на най-взискателните. Използвам възможността да благодаря на екипа, без който едва ли бихме могли да постигнем тези резултати“, коментира Андрей Александров, главен оперативен директор на "Алианц България Холдинг".

Организатори на конкурса са Висшето училище по застраховане и финанси, Асоциацията на българските застрахователи, Българската асоциация на дружествата за допълнително пенсионно осигуряване, Фондация „Проф. д-р Велеслав Гаврийски“ и БАЗБ.  Наградите бяха връчени на официална церемония на 18.05.2017 г. в София.

 

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във