Банкеръ Weekly

Финансов дневник

Парад на балоните

Хайде, няма време! Надувайте балоните! Надувайте всички, не само сини и червени!

Търсете собствения си цвят, отликата от статуквото. Създавайте цели цветни балонени пана... И не крадете от другите!

Ние, гласоподавателите, засега не усещаме партийната тръпка. Виждаме само балоните, устремени към светлото комунистическо - демократично, национално, евроатлантическо, бизнес-практично, бъдеще. Миражи, които колкото повече ги доближаваш, толкова повече се отдалечават.

Вие, сините, защо не надуете един голям син балон, за да ни върнете усещането за надежда от онзи митинг на Орлов мост от лятото на 1990 година. Защо не искате да управлявате България? Това може да стане! Трябва ви само широко демократично обединение. Не разбрахте ли, че ако имате 10% от депутатите, не може да реализирате повече от 10% от идеите си? Или цинизмът отдавна е пресушил душите ви и вече се целите в единия процент, откъдето да ви изтече половин милион партийна субсидия?

Иванов, защо не предугади, че с цигара на "Булгартабак" ще ти гръмнат балончето?

Радане, трети път в една тиква няма да се препънеш, но Оня Бай те дебне винаги отзад.

Лукчо, Пепи Готиното, Куне, вашите балончета залепнаха отвътре за броени дни - служебните министри изтръскаха дебелия слой талк върху "реформите" ви. 

Сините, политическото надничарство ли ви стана любимото занимание, или one night stand (връзките за една нощ) са ви по- по вкуса?

Червените, подмладихте само държачите на канапчето на стария 100-годишен плондер. И пак същото - държавата, та държавата - заплати, работа, сигурност... Още помним как сложихте в устата на Орешарски онези 250 000 нови работни места, а произведохте 40 000 нови безработни. Сега ще строим това, за което пари нямаше, няма и няма да има.

Вие тримата, надуващи балончето с националния флаг, гледайте да не останете без дъх, че балансьорството не е лесна работа. А ДПС си държи вързано зеленото балонче за стола на всеки премиер. С Марешки заедно можете да им го спукате, но не и след размяната на остри реплики: "Новата партията на Марешки е едно уродливо политическо формирование, подкрепяно от властта" (Валери Симеонов) и "Той е прокажен, нищожества няма да коментирам“ (Марешки).

Орхане Исмаилов, като си грабна балончето от Реформаторския блок и изтича при Местан да си правите ДОСТ-лук, не се блазни от мисълта, че ако Главното мюфтийство ви подкрепя, ще го последва и Светият синод. Както го каза по радиото. Анкара помага, но в кошара не вкарва, а сараите са високи, балонче трудно над тях минава.

Иначе - всички помнете, балоните се пукат най-често при надуването!

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във