Банкеръ Weekly

Финансов дневник

Имена

S 250 4ef8068d 2f8f 414e 9085 6008bc6a7813
S 250 f1219abb 38ce 46c5 a82f 1d2db691a22d

Главният изпълнителен директор на Allianz Дитер Вемер потвърди годишната цел на компанията през 2016 г. значително да нараснат приходите и печалбата на застрахователната компания. Той заяви: "Усилията ни за растеж на бизнеса в много трудна среда се отплащат."

Оперативната печалба на застрахователната компания се увеличава с цели 18%, като достига 2.9 млрд. евро. Финансовите резултати на Allianz са по-добри от очакваните, съобщава германският икономически вестник "Виртшафтсвохе". За третото тримесечие най-големият застраховател в Европа отчита значителен скок в приходите си. Друг положителен показател е излишъкът на Allianz, който нараства с 37% и достига 1.9 млрд. евро.

 

Най-честно е този парламент да не приема бюджет, а до сформирането на новото Народно събрание да работи без него, като ползва 1/12 от предишния бюджет, заяви лидерът на АБВ Георги Първанов. АБВ е опозиция и е против бюджета, защото това е основен критерий за това коя партия е в управлението и коя в опозиция, обясни Първанов. Той напомни, че АБВ има свои идеи за нов бюджет - от това да се отпуснат пари на ветераните от войните, до идеята на Ивайло Калфин за безплатни детски градини, за които бил нужен ресурс. Дочувам, че има много искания от различните ПГ, но натоварването на бюджета с нови искания означава също в един момент да се налага неговата актуализация и така той да се компрометира, заяви Първанов.

 

Община Сливен очаква от държавата безлихвен заем от 17.5 млн. лв., който и да й бъде опростен, за да изпълни своя оздравителен план. Но при създалата се несигурна обстановка с оставката на правителството най-вероятно ще трябва да отложи плановете си, обяви кметът на общината Стефан Радев. "Предстои да разберем с кого ще водим разговори. Надявам се да имаме по-бързо яснота по този въпрос, защото рисковете пред общината остават", каза още Радев. Той призова фирмите кредитори да не предприемат агресивни действия спрямо общината. Администрацията на кмета Стефан Радев наследи над 40 млн. лв. задължения от предишното ръководство на града, които изплаща.

 

Данъчните убежища трябва да се смятат за "носители на опасна болест" и да бъдат поставени "под карантина" от международната общност, убеден е нобеловият лауреат Джоузеф Стиглиц. "Би трябвало щатският и европейските регулатори да се отнасят към данъчните убежища като към носители на опасна болест. Без контрол това може да се разпространи като опасен вирус", се казва в доклад, съдържащ редица предложения за борба със "сенчестата икономика". "Знаем какво се прави с опасните заразни болести: карантина", допълват експертът.

Facebook logo
Бъдете с нас и във