Банкеръ Weekly

Финансов дневник

Обществени поръчки

Асеновград купува е-коли

Общинската администрация в Асеновград е решила да даде 120 хил. лв., за да се сдобие с два чисто нови електрически автомобила. В обявлението не се казва за какво точно ще се ползват возилата, но прави впечатление, че се изисква те да бъдат товарни - категория N1. Едната кола трябва да е с две места, а другата - с пет. Основното изискване на общинарите е превозните средства да могат да изминават поне по 100 километра с едно зареждане.  

 

Пътните чиновници дават 216 бона за полети

Близо четвърт милион лева ще похарчи Агенция "Пътна инфраструктура", за да осигури превоза по въздух на чиновниците си при служебните им пътувания в чужбина. Разходите са за период от 24 месеца и включват също осигуряване на ваучери за хотелско настаняване и полици за медицински застраховки. До 11 октомври турагентите и авиопревозвачите ще могат да подават оферти в пътната агенция. 

 

Покрити тенис кортове ще има в "София тех парк"

В технологичния парк на София край бул. "Цариградско шосе" ще има не само лаборатории и експериментариуми, но и цял спортен комплекс. Основната част от него ще бъдат четири тенис корта с подвижен покрив. Именно за проектирането, за изработването и за доставката на този покрив сега е обявена обществена поръчка. Изисква се цялостна сглобяема система за покриване - надуваема конструкция с двойна мембрана с размери 36 м х 35.50 м х 10 м височина, изградена от полиестер с PVC-покритие, със защита срещу ултравиолетовите лъчи и лоши атмосферни условия, антистатична, полупрозрачна и позволяваща висока степен на осветеност през деня. Съоръжението ще струва 480 хил. лева.

Facebook logo
Бъдете с нас и във