Банкеръ Weekly

Финансов дневник

Имена

S 250 92a6e65b 2f66 48b1 8bbe 52c46ac7145f
S 250 fb9f0744 bef3 45bd 9cfa be341e33c37b

Арно Льоклер е новият главен изпълнителен директор на Societe Generale Експресбанк. Той ще замени на поста досегашния шеф на банката Антоан Тусен. Преди да пристигне в България Льоклер е работил пет години в Rusfinance Bank – руското подразделение за потребителско финансиране на Societe Generale Group. Льоклер има магистърска степен по одит и корпоративни финанси от едно от най-видните бизнес учебни заведения в света - университета HEC в Париж. Владее английски, немски и руски.

"Като член на Европейския съюз България е напълно способна да постигне по-бърз и по-устойчив растеж, който да бъде от полза за всички българи. Световната банка се ангажира да продължи да подкрепя България в тези усилия." Това заяви регионалният директор на Световната банка за Централна Европа и балтийските държави Мамта Мурти на среща с премиера Бойко Борисов. Мурти е в България, за да обсъди възможностите международната финансова институция да подкрепи повишаването на растежа на българската икономика.

Пощенска банка инвестира в иновативна клонова мрежа, следваща новата й стратегия за банкиране на дребно. "С новия модел на обслужване, който въвеждаме, съчетаваме иновациите и специализацията на услугите и по този начин надграждаме досегашните ни добри практики", коментира Петя Димитрова, главен изпълнителен директор на банката. До края на 2015 г. в страната ще отворят врати общо 18 нови специализирани центъра за обслужване на клиенти, които ще предлагат профилирани услуги на всяка група клиенти.

 

Трябва незабавно да бъде избран действащ подуправител на Българската народна банка. Това заяви проф. Валери Димитров в интервю за БНР. Според него най-важният въпрос е свързан с риска от анонимност при вземането на колективни решения. Когато се взимат решения на колективни органи, трябва да има ясно оповестяване как е гласувал всеки от членовете персонално и да бъдат посочени мотивите за това. Тази анонимност е изключително опасна, категоричен е проф. Димитров.

Андрей Манев e новият търговски директор на G4S България - лидер в сферата на охраната, електронните системи за сигурност, инкасо и управление на риска. Компанията има над 650 хил. служители в повече от 130 държави и 7.5 млрд. паунда оборот. Манев има богат професионален опит в сферата и е заемал високи ръководни постове в редица водещи компании в различни индустрии. Има магистърска степен по Международни икономически отношения от УНСС.

"Днес имаме много голям шанс и трябва час по-скоро да предявим искане за влизане в ERM2." Това мнение изрази финансистът Кольо Парамов. Според него страната ни има голям шанс да се включи в планираните инвестиционни проекти на Европейския съюз. "И да помолим в рамките на следващите 18 месеца да приемем еврото, за да можем да се възползваме от коренно различна парична политика", коментира още Парамов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във