Банкеръ Weekly

Финансов дневник

Имена

S 250 a1315d0d 6303 45fa 8931 2b5d3539bb49
S 250 fa70b05e bde1 4b27 afdd bde005bd128e


  • Управителният съвет на БНБ преизбра Нели Кордовска за заместник-председател на управителния съвет на Фонда за гарантиране на влоговете в банките (ФГВБ). Мандатът й на тази длъжност изтича в началото на месец февруари. Новият й четиригодишен мандат като заместник-председател на ФГВБ ще започне от 4 февруари 2015 година. Кордовска е главен директор на управление "Банков надзор" на БНБ.

  • Милена Кръстанова е новият заместник изпълнителен директор на Националната агенция по приходите (НАП). Тя ще отговаря за работата на няколко дирекции, сред които "Събиране", "Информационни системи", "Обслужване", "Допълнително задължително пенсионно осигуряване", "Държавни вземания" и "Интрастат". Досега Кръстанова оглавяваше дирекция "Обслужване" в ТД на НАП София. Работи в системата от 1999 г. и има значителен професионален опит, като през годините е заемала различни експертни и ръководни позиции.

  • "Част от спестяванията на гръцките вложители може да бъдат пренасочени в български банки". Това предположение изрази пред БНР икономистът Калоян Стайков. Той е категоричен, че проблемите с банките в южната ни съседка няма да се отразят върху българската банкова система, независимо че у нас оперират няколко кредитни институции, които влизат в състава на гръцки финансови групи.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във