Банкеръ Weekly

Финансов дневник

Имена

Ролан Мишо е новият, четвърти член на надзорния съвет на МКБ Юнионбанк. Той бе избран от общото събрание на акционерите на банката, като назначението му бе вписано официално и в Търговския регистър. Мишо има двадесетгодишен опит в банковата сфера, като е заемал различни ръководни позиции в Уникредит Банк (ХипоФерайнцбанк), бил е член на Ди Зет Банк Груп. От ноември 2010-а е старши изпълнителен вицепрезидент в Байерише Ландесбанк и член на съвета на директорите на унгарската МКБ Банк.

Финансовият министър Симеон Дянков през седмицата бе в САЩ. Както заяви самият Дянков в един сутрешен телевизионен блок, по време на кратката си отпуска в САЩ той ще се види с двамата си сина, които са на летен лагер там. Неотдавнашният служител на Световната банка обаче не пропусна да подчертае, че във фискално отношение България е по-стабилна от Съединените щати, което безспорно е заслуга на финансовия министър. В този контекст правителството не планирало нови антикризисни мерки, защото икономиката вървяла добре.

Фонд-мениджърът от Холандия Михел Висер трябва да плати 2 млн. паунда (3.3 млн. долара) заради извършена от него нерегламентирана пазарна манипулация и други нарушения. Санкцията бе наложена от английския финансов регулатор (FSA - Financial Services Authority) и това е най-голямата индивидуална глоба от създаването на FSA.

Facebook logo
Бъдете с нас и във