Банкеръ Weekly

Финансов дневник

425-годишен кредитор атакува Щатите

Централата на "Беренберг" в Хамбург

"Беренберг кепитъл маркетс" планира мощен пробив на английския и на щатския пазар успоредно със световната експанзия на "германския си родител - "Беренберг". Компанията откри офис за търговия в Ню Йорк и от началото на тази седмица клиентите й ще могат да осъществяват търговски сделки с акции на американски, канадски и европейски фирми чрез "Беренберг банк". Ръководител на щатския екип на германската банка е Скот Дъксбъри, който бе привлечен да работи тук от институционалния брокер и дилър на акции "Джоунс трейдинг" през декември 2014-а. Германците искат да пробият и на английския пазар в сферата на сделките с акции, в блоковата търговия и първоначалните публични емисии.

"Беренберг" е една от най-старите банки в света и отпразнува през тази година своя 425-и рожден ден. Тя е собственост на фамилията от белгийски произход Беренберг и на трима управляващи партньори и има частна и инвестиционна банка.

След като щатският офис на германците набере опит, те планират да разширят обхвата на дейността си и през следващите 18 месеца да започнат да правят първоначални публични оферти към американски фирми и да им помагат да набират капитал. Освен това в допълнение към акциите на близо 600 европейски компании от всички индустриални сектори, които анализира екипът на "Беренберг", банковите мениджъри обмислят да прибавят за проучване и анализ извън Лондон и книжата на125 щатски фирми.

Facebook logo
Бъдете с нас и във