Банкеръ Weekly

Финансов дневник

ИМЕНА

Министърът на финансите Пламен Орешарски присъства в понеделник (24 октомври) на официалното честване на първата годишнина на Оперативна програма Техническа помощ, чийто бюджет за периода от 2007-а до 2013 г. е 56.8 млн. евро. От тях европейските средства са 48.3 млн. евро, а останалите 8.5 млн. евро представляват национална съфинансиране.

Цветан Манчев, подуправител на БНБ, ръководещ управление Емисионно, във вторник (25 октомври) взе участие в семинар на тема Промени в европейското законодателство в областта на финансовите услуги: Въздействие върху българския финансов пазар. В своето изказване той заяви, че в условията на глобална финансова криза според Централната банка е задължително да се препотвърди валидността на законово въведените принципи на паричен съвет и при съществуващото разменно съотношение на лева към еврото, по-нататъшно укрепване на независимостта на емисионната институция, забраните за финансиране на правителството и публичните институции, недопускането на дефицит в консолидирания държавен бюджет и спазването на общата рамка на ЕС в отговор на кризата.

Левон Хампарцумян, главен изпълнителен директор на УниКредит Булбанк, бе избран за председател на Съвета на настоятелите на Софийския университет Св. Климент Охридски.

Лиляна Велева, директор на клона на Интернешънъл Асет Банк в Шумен, връчи от името на кредитната институция чек на стойност 50 хил. лв. на кмета на общината Красимир Костов. Банката дарява сумата за изграждане на спортна площадка в новостроящия се парк Студентски в града.

Управителят на БНБ Иван Искров, министърът на финансите Пламен Орешарски и председателят на управителния съвет на Асоциацията на банките в България Виолина Маринова ще прочетат официални приветствия на 4 декември (четвъртък) по време на коктейл по случай Деня на банкера - 6 декември.

РОЖДЕНИЦИ
Финансистът Румен Беремски ще получи поздравления по случай рождения си ден на 29 ноември.

Маргарита Петрова-Кариди, член на борда на директорите на Банка Пиреос България, ще отпразнува рождения си ден на 1 декември.

Бахатин Гюрбюз, член на надзорния съвет на Търговска банка Д, ще отпразнува рождения си ден на 1 декември.

Ралица Агайн, заместник-председател на КФН, ръководещ управление Застрахователен надзор, на 2 декември ще почерпи колеги и близки по случай рождения си ден.

Васил Симов, председател на управителния съвет на СИБАНК, на 4 декември ще почерпи колеги и близки по случай рождения си ден.

Апостол Апостолов, председател на Комисията за финансов надзор, ще получи поздравления по случай рождения си ден на 5 декември.

Facebook logo
Бъдете с нас и във