Банкеръ Weekly

Финансов дневник

ИМЕНА

Бернд Ахатц е новият генерален мениджър за България на австрийската лизингова компания Хипо Алпе-Адреа Лизинг. Той ще замести на този пост Хорст Ебхарт, който управляваше дружеството от създаването му през 2006 година.

Георги Саракостов пое поста Съдружник данъчни услуги в Делойт България и ще отговаря за направленията Корпоративно данъчно облагане и Косвени данъци. Преди това той е работил в ПрайсУотъраус Купърс България.

Йордан Христосков, изпълнителен директор на Националния осигурителен институт, в сряда (29 октомври) ще вземе участие в семинар, организиран от Марш България, посветен на предизвикателствата пред бизнеса в здравното и пенсионното осигуряване в условията на новите политики в България и ЕС.

Левон Хампарцумян, главен изпълнителен директор на УниКредит Булбанк, получи от името на кредитната институция приза на Юромъни за Най-добра банка в България за 2008 година. Наградата бе връчена от директора на финансовото издание Мартин Борн по време на международна конференция за развитието на Югоизточна Европа, което се проведе на 21 и 22 октомври в Солун.

Михалис Салас, председател на борда на директорите на Пиреос Груп, съобщи, че въпреки глобалната световна криза, чистата печалба на финансовата група за третото тримесечие на 2008 г. е нараснала с 23% и е достигнала 441 млн. евро. В същото време депозитите се увеличават с 48% на годишна база.

Ани Ангелова, изпълнителен директор на Райфайзенбанк (България), и кметът на Русе Божидар Йотов откриха официално в дунавския град защитено жилище за временно настаняване на младежи, навършили 18 години и напуснали домовете за деца, лишени от родителска грижа.

Рожденици
Димитър Вучев, изпълнителен директор на Българо-американска кредитна банка, ще отбележи рождения си ден на 26 октомври.
Красен Станчев, директор на Института за пазарна икономика, ще празнува рождения си ден на 26 октомври.
Пламен Милков, член на управителния съвет на ИНВЕСТБАНК, ще почерпи за рождения си ден на 29 октомври.
Цеко Минев, учредител и един от основните акционери на Първа инвестиционна банка, ще получи поздравления за рождения си ден на 30 октомври.

Facebook logo
Бъдете с нас и във