Банкеръ Weekly

Финансов дневник

ИМЕНА

Илиас Милис е новият председател на съвета на директорите на Банка Пиреос България. Неговото назначаване бе гласувано на извънредно общо събрание на акционерите на кредитната институция. На него бе приета и молбата за освобождаване на досегашния председател Георгиос Провопулос, който преминава на ръководна позиция в Централната банка на Гърция.

Мирослав Семизов получи одобрението на заместник-председателя на Комисията за финансов надзор, ръководещ управление Застрахователен надзор Ралица Агайн, да заеме поста изпълнителен директор на ЗАД Алианц България Живот. Той ще замени Георги Момчилов, който напуска компанията. Досега Семизов бе административен директор на животозастрахователното дружество.

Джералд Бърнард Бърн и Джон Патрик Пауър ще бъдат предложени за нови членове на надзорния съвет на Българо-американска кредитна банка на общото събрание на акционерите й, което ще се проведе на 20 октомври. Те са представители на новия й акционер - Алайъд Ариш Банкс. Ирландската банка закупи пакет акции от Българо-американски инвестиционен фонд, който представлява 49.99% от капитала на българската кредитна институция.

Джон Мистакидис бе назначен за управляващ съдружник на Ърнст енд Янг в България. Той има 20 години опит в областта на одита и консултантските бизнес услуги. Мистакидис поема поста на Панос Папазоглу, който ще се присъедини към ръководния екип на Ърнст енд Янг Румъния.

Ивайло Главчовски е новият директор Информационни технологии на УниКредит Булбанк. На този пост той ще замени Андреас Шобервалтер, който става съветник в дирекция Глобално банково обслужване в кредитната институция. Главчовски е на 39 години и има 14-годишен стаж в областта на информационните технологии.

Рожденици
Георги Пирински, председател на Народното събрание, ще получи поздравления за рождения си ден на 10 септември.
Мадлена Димова, член на надзорния съвет на ТЕКСИМБАНК, ще почерпи приятели и колеги за рождения си ден на 12 септември.

Facebook logo
Бъдете с нас и във